M.V. Rallye Matrix Kostelec - komentář

01.10.2009 21:49

Po loňských zkušenostech jsme vyrazili do Kostelce nad Orlicí plni očekávání už ve čtvrtek.

Těšili jsme se na napínavý souboj s Tejkalem a Harym a Padriánem.

Erzety byly velmi pěkné a hlavně Peklo jsme pečlivě trénovali, nechtěli jsme podcenit jízdu na šotolině, která pro nás měla být premiérovou. Proto proběhlo krátké testování na šotolinovém podkladu v nedalekém lese.

Administrativní věci proběhly bez problémů a auto jsme postavili do UP. Bohužel už zde jsme zjistily že nám začíná unikat tlumící vata z výfuku. Toto asi bylo první varování, že ne uplně vše bude vpořádku. Slavnostní start taky proběhl bez problémů a my jsme se již připravovali v servisu na ostrý start.

První erzeta byla opět situována na náměstí v Kostelci. Plán byl jasný, pátek použít na rozjetí a v sobotu začít tahat. Stále jsme se soustředili na RZ Peklo. Avšak ve druhém kilometru z celkových 2,5 z první RZ, ostré levé zatáčce ve stoupání do cíle jsme drželi klasickou stopu. Ovšem v půlce zatáčky, kdy zřejmě došlo k odlechčení a opětnému dosednutí zadních kol, se ozval hroznej kravál od převodovky. V tu chvíli nám bylo jasné že jsme podle všeho skončili. Auto jsme pouze odstranili a nahlásili odstoupení.Toto bylo příčinou:

Po odtažení do servisu jsme samozřejmě otevřeli převodovku od spojky zjistili příčinu. Bylo nám nabízeno, a velmi děkujeme, propůjčení náhradní převodovky. My jsme již vědeli že letošní sezonu neabsolovujeme další soutěže kromě Rokycan a tak jsme tuto možnost vzdali. Žal z neúspěchu a detailní rozbor se odehrál po pozvání Zlatý časy rallye teamu v Černíkovicíh v kulturáku. K této akci není třeba detailní popis, protože zasvěcení vědí....

Po načerpání fyzických a psychických sil jsme dospěli k závěru, že nutnost pořízení špéry dosáhla vrcholu a tak jsme již věděli že místo Rallye Železné Hory, budeme investovat do techniky.

Po shlédnutí video záznamů ze sobotní etapy, kde se jelo spíše o přežití, myslím že porucha přeodovky ještě byla ta lepší varianta.

 Výsledky a ostatní info na:

www.rally-kostelec.cz/vysledky.htm

Dipik

 

PS: Ještě jednou poděkování Zlatým Časům za pěkně strávený večer. :-)